top of page

BEHIND la COSTUMERIA

Meet SERGIO

20201230_183058.jpg
20201230_182858.jpg

Na zijn opleiding aan de modeacademie in Mexico-Stad werkte Sergio Cruz met succes als modeontwerper en leidde hij zijn eigen modevakschool. In 2000 verhuisde hij naar Barcelona waar hij als vakdocent werkte en in opdracht kleding ontwierp voor o.a. Zara, El Corte Ingles en andere bedrijven. Sinds 2004 is hij gevestigd in Rotterdam, waar hij begon als stagiair bij het RO Theater. Sindsdien werkt hij als freelancer mee aan film en theaterproducties van toonaangevende Nederlandse theatergezelschappen, zoals het Nationale Toneel, Zuidelijk Toneel, Uterechtse Spelen, Theaterbedrijf Bonheur en OT theater, NDT, Maastheater en De Stokkerij in Schiedam.

Als aanvulling op zijn eerdere opleidingen en ter verdieping van zijn vakkennis, studeerde Sergio van 2009 tot 2013 Mode & Theaterkostuums aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (KASKA). Zijn afstudeerproject vormde de basis van het projectconcept Festival del Dia de los Muertos. Door kunstvormen als zang, poëzie, muziek en dans te plaatsen in het schemergebied tussen ritueel en performance, onderzocht hij hoe mensen uit verschillende culturen zich verhouden tot het herdenken van hun overledenen. Want uit welke cultuur men ook komt, voor de dood is iedereen uiteindelijk gelijk.

Sinds 2010 is Sergio, onder leiding van Catherine Cuykens, betrokken bij het ontwerpen en uitvoeren van kostuums voor de theatersuccessen Soldaat van Oranje en Anne Frank.

Momenteel is Sergio druk bezig met ontwerpen en maken van zijn kledinglijn voor La Costumeria. Een serie van unieke kledingstukken tijdloos en uniseks, waar de logo een belangrijke rol speelt. Vervaardig met mooie materialen en in unieke combinaties. Gemaakt een voor in twee maten maar ook op maat.

bottom of page